WAT IS ER TE DOEN IN DE OMGEVING?

De directe omgeving van de Weyde Blick nodigt uit tot veel activiteiten. Wandelen, fietsen, hardlopen, zwemmen, zeilen, kiten … alles is hier mogelijk. Niets voor niets vindt hier elk jaar de Frysman Triathlon plaats.  Maar ook gewoon in alle rust genieten van de mooie natuur. Of lekker shoppen en musea bezoeken zonder in de drukte van de grote stad te belanden.  

   HET WATER OP

Het water op kan op verschillende manieren. Zo is Stavoren de uitvalshaven voor de Friese Vloot. U kunt het ruime sop kiezen op een oudhollands zeilschip met schipper. Kijk op de website www.friesevloot.nl voor de mogelijkheden. Wilt u het wat minder avontuurlijk, dan kan het ook met een praam met schipper (www.simmermoarn.nl).

Liever op een andere manier het water op, dat kan in een kano of kayak. Bij camping ’t Seleantsje (www.camping-seleantsje.nl) in Molkwerum zijn deze te huur. U ervaart de omgeving op een heel bijzondere manier.

U kunt ook een sloep huren en de Friese meren op of het riviertje de Luts in Gaasterland afzakken. Mogelijkheden te over.

   SPELEN

Kinderen kunnen zich op de Weyde Blick prima vermaken op de speeltoestellen, in het buitenzwembad of bij de vuurplaats. Ze mogen hier zelf vuurtje stoken en marshmallows roosteren. Daarnaast is Het  Sybrandy’s speel- en natuurpark in Oudemirdum is een aanrader. Eindeloos speelplezier voor de kinderen en eindelijk rust voor de ouders. Tijdens de schoolvakanties organiseert Mar en Klif, het bezoekerscentrum van het Nationaal Landschap Zuidwest Friesland, de leukste natuurbelevenissen. Het vernieuwde binnenzwembad in Joure is het hele jaar door een attractie.

   WANDELEN EN FIETSEN

Maar natuurlijk kunt u ook wandelen in de Gaasterlandse bossen of langs de IJsselmeerkust of een mooie route uitkiezen om te fietsen. In al onze vakantiehuizen ligt een informatiemap met verschillende mooie routes, die we zelf hebben uitgezet. Deze routes zijn ook verkrijgbaar bij de receptie.

   MUSEA & STEDEN

Is het minder mooi weer, dan is er nog genoeg te doen. Verschillende musea in de omgeving zijn zeer de moeite waard om te bezoeken: het Jopie Huisman museum in Workum, het Scheepvaartmuseum in Sneek, het Natuurmuseum en het nieuwe Fries Museum in Leeuwarden en het Woudagemaal in Lemmer. Een bezoekje aan de mooie Friese steden in de omgeving (Stavoren, Hindeloopen, Workum en Sneek) is in elk seizoen een aanrader. 

   BOERENSTREEKMARKT & VLOOIENMARKT

Goed om in de gaten te houden zijn de evenementen op It Flinkeboskje (www.itflinkeboskje.nl)  in het buurdorp Hemelum, zoals de boerenstreekmarkt en  de Flinke Favorieten (hippe vlooienmarkt).

Meer informatie? Neem contact met ons op.

INFORMATIE:

Adres:          ’t Sou 29, 8721 GX Warns

Telefoon:     05 14 68 14 28

E-mail:          info@deweydeblick.nl

WIJ MAKEN DEEL UIT VAN:

WAT IS ER TE DOEN:

                

VOLG ONS

© 2024 De Weyde Blick | Website realisatie WAT.WORKS