WINTERVAKANTIE IN HET HOGE NOORDEN

Speciaal voor de wintermaanden van 1 november t/m 31 maart biedt de Weyde Blick een winterarrangement voor groepen. Het familiehuis en Het hofje worden dan in de weekenden uitsluitend aan groepen verhuurd.   

   WINTERARRANGEMENT DE WEYDE BLICK VOOR GROEPEN

Dit arrangement geldt van 1 november t/m 31 maart 

 1. Koffie/thee/Friese lekkernij staan klaar bij ontvangst
 2. Routes van drie prachtige, verhalende winterse wandeltochten
  • wandeling van 5 km langs de vuurtoren van Workum met het verhaal van Reid (www.devuurtorenrond.nl);
  • wandeling van 7 km langs het kleinste haventje van Europa en het Reade Klif, waar de slag bij Warns plaatsvond in 1345;
  • wandeling van 7 km door het bijzondere glooiende stuwwallenlandschap van Zuidwest Friesland. 
 3. Sfeervolle (hout)kachels in alle vakantiehuizen
 4. Extra plaids en kussens 
 5. Vuurstookplaats op het terrein

In de herfst en winter vinden in het weekend in het tot theater verbouwde kerkje ‘De Spylder’ in Warns vaak film en/of theatervoorstellingen plaats waar gasten lopend naar toe kunnen (www.despylder.nl). 

   BELEVENISSEN

Voor de echte sportievelingen is een bezoek aan de Elfsteden schaatshal in Leeuwarden of het bekende Thialf in Heerenveen een must. Andere tip is in een gehuurd oud Dafje de omgeving verkennen.

   CULTUUR

Musea vertellen over de cultuur van Friesland, zoals het Schaatsmuseum in Hindeloopen, het Jopie Huisman museum in Workum of het Fries Museum in Leeuwarden met een prachtige vaste collectie over Friesland.

   STERREN KIJKEN

Een bijzondere ervaring is een bezoek aan het oudst werkende Planetarium in de wereld in Franeker. Friesland is een provincie met weinig ‘lichtvervuiling’, dus de sterren zijn – bij een heldere nacht – heel goed te zien

   WORKSHOP VILTEN

In een workshop Vilten werken we met schone wol. Je kunt een wandkleed of ruimtelijke vorm maken van wolvilt. Een ontspannen bezigheid waar je lekker bezig bent met de handen.

In de wintermaanden van 1 november t/m 31 maart is het mogelijk om vanaf twee personen te komen vilten. We kunnen overleggen hoe de workshop er uit komt te zien en daar kan een prijs en datum voor worden afgesproken. Meer info op de website  www.lanawolatelier.nl of stuur een mailtje naar  info@lanawolatelier.nl.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

INFORMATIE:

Adres:          ’t Sou 29, 8721 GX Warns

Telefoon:     05 14 68 14 28

E-mail:          info@deweydeblick.nl

WIJ MAKEN DEEL UIT VAN:

WAT IS ER TE DOEN:

                

VOLG ONS

© 2024 De Weyde Blick | Website realisatie WAT.WORKS